7 feil du må unngå under barbering

1. Stress

Hastverk er lastverk. Det er ikke på sin plass å stresse når du skal barbere deg. Er du stressa, slurver du med alt. Og da blir det naturligvis et dårlig resultat, som kutt, steder du har glemt å barbere og lignende. Legg deg heller 5 minutt tidligere om kvelden, slik at du har de ekstra 5 minuttene på å gjøre et godt arbeid med barberingen. Du vil føle deg bedre også, så det er jo tross alt en vinn-vinn situasjon dette.

2. Tørr hud

Smør huden både før, under og etter barbering! Da vil du nemlig sikre deg mot de fleste plager. Og for å ta det med en gang, en av de værste tingene du kan gjøre er å barbere deg med "tørr hud", altså uten barberkrem, olje eller vann.

3. Sløv barberhøvel eller barberkniv

Aldri bruk en sløv barberhøvel eller barberkniv, selv om du bruker en godt smørende barberkrem eller såpe. En sløv barberhøvel eller barberkniv kutter dårlig, og etterlater mye mer stress og plager i huden din enn du ønsker. Barberkviser, nupper, irritert hud, rødflammet hud og diverse andre plager er ofte grunnet en sløv barberhøvel. Bytt til nye barberblader eller barberhøvel!

4. Engangshøvler

Engangshøvler er skrøpelige, dårlig for miljøet da de har mye emballasje og kastes rett etter bruk og dårlige å bruke i ansiktet. Hvem har vel ikke hørt mange dårlige historier med engangshøvler? Husk at du skal barbere deg mange ganger i løpet av livet -- invester heller i skikkelig kvalitet som holder livet ut.

5. Produkter med dårlige ingredienser

En tommelfingerregel er å ikke bruke aerosolprodukter, altså typiske "ting på boks" produkter, som du trykker på og ut tyter det. Dette inneholder ofte petroleumsbaserte ingredienser, parabener, og ellers andre ingredienser du ikke ønsker å ha i huden din. Det oppfordres også til å undersøke ingredienslisten i hudpleieprodukter, og ikke bare matvarer. Tegn på at et hudpleieprodukt er av god kvalitet, er at det inneholder mye organiske ingredienser (som trollhassel istedet for alkohol, se neste punkt), og har en ingrediensliste som er kortest mulig. Parabener (propylparaben, methylparaben o.l.), er også greit å unngå, selv om dette ofte er omdiskutert og ikke forsket nok på til å gi en tydelig konklusjon enda. Parabener blir brukt som et konserveringsmiddel i hudpleieprodukter, slik at det får en lengre holdbarhetsdato. Sjekk ut vårt utvalg aftershave, barbersåpe eller pre-shave!

6. Aftershave med alkohol

Alkohol er med i mye hudpleie-relaterte produkter. Alkoholen er der i utgangspunktet for å rense huden, men den er dessverre alt for sterk å ha rettpå huden - huden din blir tørr og irritert. Alkohol er "vanlig" å se i mange aftershaver idag, men disse anbefaler vi å unngå. En god aftershave har som regel byttet ut alkohol med trollhassel, en organisk ingrediens hentet fra planten med samme navn. Trollhassel har de samme rensende effektene og den etterlater ikke tørr og irritert hud, pluss at den er naturlig rik på antioksidanter.

7. Barbere deg uten å dusje først

Barberer du deg helt uten forberedelser som dusjing, varm klut i ansiktet eller lignende ber du om bråk. Varmt vann, eller varme generelt har nemlig sin funksjon på huden, og det er å åpne opp porene og mykgjøre skjegget. Det sier seg da selv at det blir lettere å barbere seg da. Du kan jo prøve hvor stor forskjell det er på å barbere seg med "kald" hud versus "varm" hud! Om du har dårlig tid og ikke rekker dusjen, kan du ta glovarmt vann i et nyvasket håndkle og legge det i ansiktet er par minutter. Du vet, slik du har sett på film. Da vil du oppnå samme effekt, nemlig at porene har åpnet seg opp og skjeggstubbene er blitt myket opp betraktelig.