Personvern

Personvern på Skjegg.no

Denne personvernerklæringen forteller hvordan Skjegg.no samler inn og behandler personopplysninger. Skjegg.no ved administrerende direktør er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet ovenfor. Den behandlingsansvarlige har det øverste ansvaret for å sikre at all behandling og håndtering av personopplysninger skjer i samsvar med gjeldene lovgivning.

Personopplysninger

For å kunne sende deg nyhetsbrev og relevant informasjon på e-post, eller kunne ta kontakt med deg over telefon, trenger vi navn, epost og telefonnummer. Dette er nødvendig for å kunne sende relevant informasjon til rett person. Å melde seg på nyhetsbrev er frivillig på Skjegg.no, og man kan fritt bruke Skjegg.no uten å gi fra seg slik informasjon.

Vi er pålagt å oppbevare ordreinformasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og garanti-/returhåndtering. Denne historikken slettes etter 10 år. Vi oppbevarer også IP-adressen som er benyttet ved bestilling av sikkerhetshensyn.

Hvilke personopplysninger som lagres og formålet med disse er beskrevet videre nedover.

Rettigheter

Du har rett til innsyn i dine personopplysninger som Skjegg.no har registrert i samsvar med gjeldende lovgivning. Du kan til enhver tid be om å motta disse opplysningene uten vederlag i tråd med lovgivningen.

Du kan også, når som helst, be oss slette eller rette dine personopplysninger, forutsatt at vi ikke er forpliktet til å oppbevare disse i henhold til gjeldende lovgivning eller andre forpliktelser vi har.

Opplysninger skal utleveres/overføres på en sikker måte. Dersom den registrerte inngir anmodningen elektronisk, og med mindre den registrerte anmoder om noe annet, skal informasjonen gis i en vanlig elektronisk form.

Du kan når som helst trekke tilbake samtykke du har gitt oss ved å melde deg fra lister.

Du har rett til å klage til Datatilsynet dersom du opplever at dine personopplysninger ikke blir behandlet i henhold til denne erklæringen.

Skjegg.no benytter to systemer for lagring av data; nettbutikk-softwaren Shopify og nyhetsbrev-softwaren Mailchimp. Sistnevnte benyttes kun til å sende ut nyhetsbrev, hvor det kun lagres navn, epost og telefon. I Shopify lagres kjøpsdata du oppgir ved bestilling.

Sletting, endring, avmelding og uthenting av data gjøres enkelt i eget grensesnitt via din konto i nettbutikken, eller tredjepartsleverandøren Mailchimp. For sistnevnte, finn frem epost mottatt fra oss, og klikk på “Manage preferences”/”Juster innstillinger” i bunn av denne eposten. Der vil du få frem grensesnittet. Alle nyhetsbrev som sendes fra oss har disse linkene.

Personopplysninger vi lagrer

Regnskapsloven pålegger oss å lagre transaksjonsdata i 5 år. For å kunne ivareta kunders rettigheter i forbindelse med garanti og reklamasjon i henhold til forbrukerkjøpsloven, kjøpsloven og Skjegg.no sine salgsbetingelser, lagrer vi kjøpshistorikk i 10 år.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på din enhet når du laster inn en nettside. Disse brukes vanligvis til å forbedre din brukeropplevelse og huske hvem du er, slik at du forblir innlogget.

Formålet med informasjonskapsler er å gi nettbutikken grunnleggende funksjonalitet som sesjonshåndtering, analyse, personalisering og markedsføring.

Førsteparts informasjonskapsler er nødvendige for at websiden skal fungere.
Tredjeparts informasjonskapsler blir brukt til analyser, markedsføring og personalisering av websiden.

Tredjepartscookies i bruk på Skjegg.no

Cookies
Hva lagres
Hvem er behandlingsansvarlig
Hvem er databehandler
_fbq
Kartlegger og lagrer bruksmønsteret ditt på nettsiden. Ingen sensitiv info lagres.
Skjegg.no Facebook
_ga
Kartlegger og lagrer bruksmønsteret ditt på nettsiden. Ingen sensitiv info lagres.
Skjegg.no Google Analytics


Tredjepartsdatabehandlere

Samtykker du til e-postmarkedsføring vil disse databehandlerne bli involvert.

Databehandler
Hva lagres
Hvem er behandlingsansvarlig
Hvem er databehandler
Mailchimp
Navn, epost, telefonnummer, samtykker
 Skjegg.no Mailchimp


Slik kan du unngå cookies

Om du ønsker å unngå bruk av cookies kan du stille inn din nettleser til å ikke akseptere cookies automatisk. Se nettleserens hjelpesider for innstillinger. Vær oppmerksom på at dersom du velger å utelukke cookies, kan det hende enkelte funksjoner på nettsiden ikke vil fungere som de skal.

Personopplysninger til tredjepart

Skjegg.no vil ikke dele, selge, overføre eller på annen måte utlevere dine personopplysninger på andre måter enn beskrevet i personvernerklæringen. Dine data vil kun deles hvis vi er rettslig forpliktet eller får ditt samtykke. Samarbeidspartnere vil kun få innsyn i opplysningene hvis dette er nødvendig for å utføre tjenester for Skjegg.no. I slike tilfeller inngås databehandleravtaler for å ivareta informasjonssikkerheten, i tillegg vil Skjegg.no bestemme hvordan behandlingen av opplysningene skal foregå. Mer informasjon om tredjeparter vi benytter finner du i tabellen ovenfor. Skjegg.no ved administrerende direktør er ansvarlig for behandlingen av personopplysninger som beskrevet ovenfor.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om personopplysninger kan du kontakte Skjegg.no sitt personvernombud på e-post .

Ønsker du at Skjegg.no sletter dine opplysninger, eller ønsker dine personopplysninger utlevert, logg inn på din konto hos oss og gjør justeringene der. For nyhetsbrev, finn frem epost mottatt fra oss, og klikk på “Manage preferences”/”Juster innstillinger” i bunn av denne eposten. Alle eposter som sendes fra oss har disse linkene, som tar deg til et grensesnitt hvor du kan slette, hente eller endre opplysninger vi har lagret på deg.

Postadresse:

Skjegg.no AS
Saglunden 1, 2743 Harestua

Epost: post@skjegg.no