Vedlikehold av barberkost

Når du har en skikkelig barberkost, må du ta godt vare på den. Det er utrolig viktig med rett stell av kostene, for å forlenge levetiden og holde ytelsen på topp. Om man er slapp med vedlikehold, kan f.eks sopp dannes i hårene, og det vil vi vel ikke ha noe av? Følg disse enkle rådene for å holde kosten vedlike.

Varmt vann!

Glovarmt vann gjør underverker. Vanlig temperatur på varmtvann fra springen skal være ca 75 grader, og dette er faktisk ikke langt unna kokepunktet. Med varmtvann fra springen får du virkelig renset opp i kosten din. La det være som en regel å skylle kosten grundig med varmtvann fra springen etter hver barbering. Skyll slik at vannet kommer til selv helt nede ved roten. Men husk, IKKE KOK KOSTEN! Det kan faktisk bli for mye av det gode også. Har du veldig varmt springvann, bør du ikke ha på det aller varmeste.

Hvorfor skal jeg ikke koke kosten?

Om du koker barberkosten din, kan faktisk limet som holder hårene og håndtaket sammen, bli mykt og løsne. Om dette skjer, så er dessverre hele kosten din ødelagt. Så ikke kok kosten, den er sterilisert fra fabrikk, og du trenger bare varmtvann fra springen for å vaske den ren.

Risting

Ja, det er også veldig, veldig viktig å få av vannet i etterkant. Om kosten står klissvåt og godgjør seg over noen dager, kan det begynne å gro mugg i den, noe du absolutt ikke ønsker. Så rist den godt etter skylling, og sett den til tørk et sted med mye luft. Ikke et trangt skap, med andre ord. Det aller beste for kosten, er å henge opp ned i et stativ for å la gravitasjonen ta seg av mye av vannet, for å tørke enda mer effektivt.

Video

Sjekk gjerne ut instruksjonsvideoene vi har laget i Skjegg.no, hvor noen av de omhandler det å vaske en kost. Klikk her for å gå til videoene.

Følg disse enkle rådene, og du er en utlært mester i koste-vedlikehold. Husk, aldri finn på å kok en kost, for den kan ta skade av det.